Rutină sau surpriză la all inclusive?

de | nov. 2, 2025 | Locuri magice în afara României, Povești din HoReCa

7 dimineți – 7 mic dejunuri fix la fel

Bufetul generos, variat și bine organizat, însă identic în fiecare zi. Aceleași preparate, în aceeași ordine, puse exact în același loc.

Nu mai fusesem de ceva timp într-un resort cu ofertă all inclusive. Nu este musai genul meu de vacanță însă acum nu a fost alegerea mea ci a celor care au organizat retreatul la care am participat in Egipt.
În prima dimineață m-a surprins să văd piure de cartofi la micul dejun. În a șaptea zi, știam deja că e primul preparat de la masa rotundă din mijlocul restaurantului, urmat pas cu pas de toate celelalte. Ouăle fierte? Al șaselea în rând, fără greș.
Mi-am dat seama că, deși oferta era mai mult decât suficientă și calitatea foarte bună, lipsea acel mic moment de surpriză. Pentru mine ar fi fost important.

Consecvența mea

Paradoxal, și eu am fost consecventă și am ales aproape același mic dejun în fiecare dimineață. Dar chiar și așa, un detaliu nou, o farfurie schimbată sau o specialitate diferită ar fi adus acel sentiment de prospețime care contează atât de mult în ospitalitate.

Rutina poate avea beneficiile ei

La prânz și la cină, preparatele s-au schimbat, iar experiența a fost complet diferită, vie, curioasă, plină de așteptare. Poate că și de aceea am mâncat mai mult decât mi-am propus și cu siguranță mai mult decât aveam nevoie. La micul dejun, în schimb, rutina a preluat controlul în fiecare din cele 7 zile petrecute la malul marii.

Detaliile fac diferența între „corect” și „memorabil”, nu între „puțin” și „mult”

Cred că ospitalitatea trăiește și respiră prin aceste mici variații. Pentru mine nu este despre abundență, ci despre atenția de a surprinde plăcut, chiar și acolo unde oaspetele crede că știe deja totul.
Detaliile fac diferența între „corect” și „memorabil”, nu între „puțin” și „mult”.